لحظه فراق
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

لحظه فراق

منتدى فراق الصعب
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
جوجل
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
جوجل1

 

 اشهى الاطباق فى عيد الاضحى

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
اميرة الورود




عدد المساهمات : 1827
نقاط : 29799
تاريخ التسجيل : 15/11/2009
العمر : 35

اشهى الاطباق فى عيد الاضحى  Empty
مُساهمةموضوع: اشهى الاطباق فى عيد الاضحى    اشهى الاطباق فى عيد الاضحى  Emptyالخميس أغسطس 25, 2011 11:29 pm


اشهى الاطباق فى عيد الاضحى
















<blockquote class="postcontent restore">
بعد أيام قليلة هنحتفل كلنا بعيد الأضحى
حلى الأصناف اللي بتميّز عيد الأضحى المبارك من لحوم ومشويات وفتة ورقاق..

اشهى الاطباق فى عيد الاضحى  Rf37kdal

فتة المصرية بالصلصة والتقلية
مقادير الفتة:

* كيلو ونصف لحمة "ضاني أو بتلو"
* 2 ثمرة جزر مُقشر مُقطع حلقات
* 2 عود كرفس مُقطع مكعبات
* 2 بصلة متوسط مُقطع مكعبات
* 2 كوب أرز
* 6 أكواب ماء
* 2 ورق لاورا
* 2 فص مستكة
* 4 حبات قرنفل صحيح
* عيش محمص مكسّر


مقادير التقلية:

* 6 ملعقة كبيرة زيت زيتون
* 6 فص ثوم مفروم ناعم
* 4/ 1 كوب خل
* كوب شوربة لحمة


مقادير الصلصة:

* 3 ملعقة كبيرة صلصة طماطم (معجون)
* 1/ 4 كوب خل
* كوب شوربة لحمة


الطريقة:
1- اغسلي اللحمة كويس، وحطّيها لمدة 3 دقائق في ماء مغلي بحيث يُغطيها،
وبعد كده ارفعيها من المية، وبعد كده اغسلي الأرز كويس وصفيه من المية
بتاعته.

2- سخّني الماء في إناء على نار متوسّطة، وضيفي إليها اللحمة والخضار والبهارات والملح والفلفل.

3- أول ما المية تبدأ في الغليان، قللي درجة الحرارة، وسيبي اللحمة على
النار لمدة 45 دقيقة، لغاية ما اللحمة تستوي تماماً، مع مراعاة إزالة
الريم من سطح الشوربة كل ما يظهر، وأول ما اللحمة تستوي طلّعيها من
الشوربة، وصفّي الشوربة كويس.

4- حطّي السمنة في إناء آخر على نار متوسطة، وحمّري الأرز لمدة 3 دقائق أو
لغاية ما يتشرّب تماماً بالسمنة، وبعد كده ضيفي كوبين ونصف مية، وممكن
تخلطي المية مع الشوربة، وتبّليه بشوية ملح، وسيبيه على النار لغاية ما
يبدأ في الغليان، وبعد كده قلّلي النار، وغطّي الإناء وسيبيه لمدة 20
دقيقة أو لغاية ما تتأكّدي إنه استوى تماماً.

5- لتحضير التقلية، سخّني الزيت في طاسة على نار متوسطة، وبعد كده ضيفي
عليه الثوم المفروم، وقلّبيه لمدة دقيقتين أو لغاية لونه ما يبقى ذهبي،
وبعد كده شيلي نصف كمية الثوم دي على جنب، وضيفي الخل والشوربة وشوية ملح
وفلفل على باقي الخليط اللي في الطاسة، وسيبيهم لغاية ما يغلوا، وبعد كده
شيلي الخليط من على النار.

6- حطّي نصف كمية الثوم اللي شلتيها من التقلية في طاسة على نار متوسطة،
وبعد كده ضيفي عليه صلصة الطماطم والخل والشوربة وملح وفلفل مع التقليب،
وبعد كده سيبي الخليط لغاية ما يبدأ في الغليان، وبعد كده قلّلي درجة
الحرارة وسيبيه لمدة 10 دقائق علشان الصلصة تتسبّك.

7- هاتي طبق التقديم وحطي فيه العيش المحمّص، وبعد كده رشّي عليه كمية
صغيرة من التقلية اللي عملتيها، وسيبيه لمدة دقيقتين؛ علشان العيش يتشرّب
منها، وبعد كده حطي طبقة من الأرز فوق العيش، وصبي عليه كوب شوربة، وبعد
كده وزّعي قطع اللحمة فوق الوش، وآخر حاجة هتعمليها إنك تصبي صلصة الطماطم
على حسب الكمية اللي إنتِ عايزاها.. وبالهنا والشفا.

***************************************

اشهى الاطباق فى عيد الاضحى  Rokak

رقاق باللحمة المفرومة
المقادير:

* 1/ 2 كيلو رقاق
* 1/ 4 كيلو لحمة مفرومة معصّجة
* شوربة لحم ساخنة
* سمنة أو زبدة
* ملح وفلفل


الطريقة:
1- ادهني الصينية بالسمنة أو الزبدة على حسب الرغبة، وبعد كده اسقي الرقاق
بالشوربة علشان يطرى، وابدئي في رص نصف كمية الرقاق في الصينية.

2- بعد كده افردي كمية اللحمة المفرومة على الرقاق، وبعدين رصّي باقي كمية
الرقاق، وادهني سطح الرقاق بكمية بسيطة من السمن أو الزبدة، ودخّلي
الصينية في فرن ساخن، وبعد شوية قللي درجة الحرارة عليه، وسيبيه لغاية ما
الوش يحمر، وبعد كده طلّعيه من الفرن وسيبيه يبرد شوية وبعد كده قطّعيه
وقدّميه.. وبالهنا والشفا </blockquote>
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنوته عسوله




عدد المساهمات : 551
نقاط : 27125
تاريخ التسجيل : 29/10/2009

اشهى الاطباق فى عيد الاضحى  Empty
مُساهمةموضوع: رد: اشهى الاطباق فى عيد الاضحى    اشهى الاطباق فى عيد الاضحى  Emptyالخميس سبتمبر 29, 2011 10:15 am

اشهى الاطباق فى عيد الاضحى  66
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اشهى الاطباق فى عيد الاضحى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
لحظه فراق :: !۩۞Ξ…۝…Ξ۞۩ازاويه الاسرة والمجتمع۩۞Ξ…۝…Ξ۞۩ :: ۩®۩ الاكلات العربيه والغربيه ۩®۩-
انتقل الى: