الفتـــــــــــــــــــــــــة
المقادير دي تكفي أسرة متوسطة
كيلو و نص لحم ضاني مقطع
أرغفة عيش لبناني أو رغيفين عيش بلدي 3
كوب رز مصري 2
فصوص توم مفرومين 3
بصلة متوسطة
معالق سمنة 4
ملح و فلفل و حبهان و مستكة و ورق لورا و قرفة و جوزة الطيب
مقادير الصلصة:
معلقتين سمنة
كوب عصير طماطم حمراء 3
معلقتين توم مفروم أو حسب الرغبة
نص كوب خل
ملح و فلفل و شطة
الطريقة:
-نسلق اللحمة مع البصلة و التوابل و نملحها بعد ما تستوي
نحط السمنة في حلة لحد ما تقدح و بعدين نضيف قليل من التوم و نقلبه و
نضيف الرز مباشرة و نقلبه قليلا و نضيف عليه الماء لحد ما تغطي الرز و
نملحه و نخليه يغلي و بعدين نهدي النار لحد ما يستوي -
نقطع العيش قطع متوسطة أو صغيرة ونرش عليه رشة سمن خفيفة و
نحمصه في الفرن -
نأخذ كوبين من مرقة اللحم و نغليهم مع باقي الثوم -
- نحط العيش في طبق التقديم ( لازم يكون عميق شوية) و بعدين نسقيه
بالمرقة شوية شوية لحد ما يبتدي يلين و بعدين نحط الرز فوق العيش
نعمل الصلصة
نحط السمنة على النار و نضيف التوم و نقلبه لحد ما يبقى دهبي ، نرفع
الحلة من على النار و نضيف الخل و بعدين نرجعها تاني لحد ما الخل يغلي
، نضيف عصير الطماطم و نخليها على النر لحد ما تتسبك كويس و نتبلها
بالملح و الفلفل و الشطة
نصب من الصلصة على وش الفتة و نرص اللحم و ممكن نحمر اللحم في
السمنة قبل ما نحطه
نقدمها ساخنة و نحط باقي الصلصة في طبق و نقدمها مع الفتة.