عبير الزهور
عدد المساهمات : 1811 نقاط : 30773 تاريخ التسجيل : 15/11/2009 العمر : 35
| موضوع: مهلبية بالجيلى الخميس يونيو 24, 2010 3:33 pm | |
| المهلبية
مثلا 2 كوب لبن بارد _ ملعقة كبيرة مليانة نشا (كورن فلور) _ السكر حسب التذوق يعنى مثلا 3 معالق _ ربع معلفة فانيليا خدى من اللبن نص كوب و قلبى فية النشا لحد ما تذوب ضعى باقى اللبن على النار و حلية بالسكر لحد مايغلى ضعى اللبن الباقى بالنشا و خلى ايدك سريعة فى التقليب عشان ما تكلكعش لحد ما حتلاقيها مسكت شوية و بقيت ناعمة صبيها فى الكاسات وممكن تزوقيها بالذبيب و رشة قرفة ناعمة او بالمكسرات المفرومة . (ملحوظة ) ممكن تذودى المقدار زى ما انتى عاوزة يعنى تضعفى المقدار المكتوب وبالهنا والشفا المهلبية بالجيلى بعد ماتخلصى المهلبية و تبرد فى الثلاجة .. هاتى باكو جيلى احمر او اخضر ذوبية على النار بكوبيتين ماء لحد ما يغلى و يبرد كويس تطلعى كاسات المهلبية من الثلاجة و تصبى فى كل كاس جيلى فوق المهلبية وتدخلية الثلاجة لحد ما الجيلى يجمد عند التقديم بيبقى شكلها حلو قوى ( بس على فكرة لو حتعملى المهلبية بالجيلى يبقى خلى المهلبية فى نص الكاس بس و اعملى حساب الجيلى فى النص التانى ) وممكن تعكسى انك تخلى الجيلى هو اللى تحت والمهلبية فوق وبالهنا والشفا
| |
|
سحس
عدد المساهمات : 115 نقاط : 27560 تاريخ التسجيل : 12/11/2009
| موضوع: رد: مهلبية بالجيلى الأربعاء أكتوبر 20, 2010 11:08 am | |
| | |
|
عبير الزهور
عدد المساهمات : 1811 نقاط : 30773 تاريخ التسجيل : 15/11/2009 العمر : 35
| موضوع: رد: مهلبية بالجيلى الجمعة أكتوبر 29, 2010 11:09 am | |
| | |
|