لحظه فراق
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

لحظه فراق

منتدى فراق الصعب
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
جوجل
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
جوجل1

 

 دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
حبيبه

حبيبه


عدد المساهمات : 3242
نقاط : 33673
تاريخ التسجيل : 26/10/2009
العمر : 37
الموقع : بدر البدور

دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  Empty
مُساهمةموضوع: دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل    دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  Emptyالخميس أغسطس 25, 2011 1:55 am


دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل


















مقادير وطريقة الكيك

أول حاجة تدهني6 صواني فويل بالزبدة أوالسمنة
مقاس واحد ( ولايكون حجمها كبييير جدا متوسطة الى صغيرة
أفضل مقاااس)

2 1/2 ك دقيق منخول مع 2 م ك ب بودر
و1/8 م ص ب صودا

4 بيض كبير

1ك زيت

1 ك سكر

1/2 ك ماء

3 م ك زبادي يعني علبة صغيرة 85 جرام

1/4 م ص ملح

فانيلا

هتعمليها زي مابتعملي اي كيكة

تخفقي البض والسكر والفانيلا والملح لينفشووا ويتضاعف حجمهم

ثم الزيت وتخفقي

ثم الدقيق بالتبادل مع الماء والزبادي

على 3 مرات


دلوقتي بأه تاخدي الكوب اللي عايرتي بيه الدقيق


وتملأيه بخليط الكيك



وتفرغيه في كل صينية من ال6 صواني
وهكذا في الى ان تمتلىء كل الصواني
ال6 بمقدار متساوي من الكيك


وكل الصواني هيبقى فيها مقدار الكيك
بالتساوي

عشان ملأتيها بنفس الكوب


وعشان تبقى كل صواني الكيك
سمك وحجم وااااااحد باذن الله


وفكرة الصواني الفويل دي

فكرت فيها

عشان مستحييييل طبعا يكون عندنا

6 صواني بنفس الحجم ونفس المقاس



تسخني الفرن حرارة 150 الى 160 درجة هادئة

عشان الصواني الفويل لاتتحمل الحرارة العالية


وعشان طبقة الكيك رقيقة وحنينة في الصواني

وماتتحملش الولعة الرهيبة دي



المهم دلوقتي مش هتدخلي ال6 صواني كيك
في وقت وااحد في الفرن

عشان كتييير اوووي

تدخلي صينتين كيك وبعدها لما يستووا


تدخلي الصينيتين اللي بعدهم

وهكذا يعني على 3 مرات

كل مرة تدخلي صنيتين


يستووا ومش بياخدوا وقت اطلاااااااااااقا

يعني ممكن من 20 الى 15 دقيقة حسب
ماتشوفيها استوت كأنها سويسرول


سريعة جدااا في سواااااها

وتحطيهم عالرف الاوسط في الفرن عشان برده مش تتحرق
ولانها طبقة رقيقة من الكيك في الصواني

وباذن الله تستوي بسررعة


دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  1279928516


بعد ماتستوي كل صواني الكيك

وتهدى وتاخد نفسها من الولعة الي شافتها

تحشي بين الطبقات بصلصة شوكولاتة تكوني
مجهزااها قبلها طبعا

دي مقاديرها وطريقتها
صوص الشوكولاتة
2 م ك زبدة
2 و1/2 م ك دقيق

1ك حليب

3 م ك كاكاو غااااااااامق ونوع كويس

4 الى 5 ملاعق كبيرة سكر حسب حبك للطعم الحلو

فانيليا

رشة ملح

1/4 م ص قهوة تركي بودرة

كل المقادير تقلبيهم الاول عشان تختفي الكتل ماعدا الفانيليا تحطيها اخر
حااااااااااجة وبعدين تحطيهم في كسرولة على النار وتفضلي تقلبي بمضرب سلك
يدوي
على نار متوسطة لغاااااااااية ماتتقل معاك وتغلظ وتسمك
بكل اللهجات اهو ههههه

و بعدها تحطي الفانيليا وتسيبيها تبرد وتحشي بيها بين طبقات الكيك


وبعد ماتحشي طبقات الكيك بالشوكولاتة

تغلفيها بالكريم شانتيه بالشوكولاتة

هتحتاجي 3 مغلف دريم ويب
او 15 ملعقة تخفقيها ع 1 1/2 ك مااء او حليب بااارد

مع3 م ك كاكاو غامق

مع سكر بودرة حسب حبك للطعم الحلو


شففتوا السهوولة

اخر حاجة بقى تحطي عالكيك مثلثات

ولها خيارات كتيييرة

بسم الله نبدأ في الخيارات
أولاً لو عايزة تعملي مثلثات الميل فاي


دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  1279912480


تجيبي علبة ميل فاي فيها3 دواير

هتستخدمي داايرة واحدة بس

تقطعيها ل16 مثلث
8 وبعدين 8 زيهم

يبقى عندك 16 مثلث

والدايريتين اللي باقيين

عندك ممكن تعملي بيهم تورتة ميل فاي


بتحشيها كريم باتسيير

وبتحطي عليها خطوط شوكولاتة سايحة

على الوجه

وتقومي عاملة بخلّة شكل الزجزااااج

بس كده

يعني هيبقى عندك تورتة ميل فاي

وتورتة عادية



دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  1279912703


دي وهي متقطعة


دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  1279912767


ودي غلفت المثلثات بالكراميل

ودي مقادير وطريقة الكراميل


في كسرولة جاافة

تحطي 3/4 ك سكر
و3 م ك ماء

و 2م ص عصير ليمون

او عصير ليمونة وخلاص


وتحطيهم عالنار هادية لغاية مايسيح السكر

ماشي بعدها تعلي النار


لغاية مايبقى اللون ذهبي فاتح ل5 دقابيق

بس او اقل حلو الكلام



بعدها بقى تخلي مكانه زي ماهو

وتكوني حاطاه مثلثات الميل فاي

على صينية ستنالس ستيل

وتحطي بالمعلقة على كل مثلث

كراميل الى ان تتغطى كل المثلثات بالكراميل

وتخليها تبرد

وبس خلاص كده خلصتي

وتحطيها على وجه الكيكة بشكل مايل

وممكن تغطسي اطراف المثلث بشوكولاتة

زي الصورة


لكن مش اساسي اطلااااااااااااااااقا


ثانيا لو عايزة تعملي مثلثات السابليه

دي مقادير السابليه وطريقته

ندخل بقى دلوقتي بسم الله
في مقادير البسكويت المشكل
(السابليه)


6 ملاعق كبيرة زبدة

2صفارة بيض

3/4 كوب سكر

1/4 ملعقة صغيرة ملح

فانيلا

2الى 3 ملاعق كبيرة ماااء بارد جداااا

2ملعقة كبيرة عصير ليمون باااارد

2 كوب دقيق

ولو عايزة سابليه بالكاكاو

تقسمس العجينة نصفين وتحطي على قسم

2 م كبيرة كاكاو

و

1/4 ملعقة صغيرة قهوة

وتعجينها الى تتلون بلون الكاكاو تماماااااا




الطريقة

تحطي الدقيق والزبدة والسكر والملح وصفار البيض
ببولة وتفركي الزبدة باطراف اصابعك

لغاية ماتبقى العجينة عاملة زي البقسماط الخشن

والزبدة تكون زي حبات البازلاء الصغيرة

بعدها تحطي عصير الليمون وتعجني العجينة كويييس

اخر حاجة تحطي الماء الباااااااارد وتحطي معلقة ورا معلقة

عشان ممكن العجينة مش تحتاج الا 2 م كبيرة ماء بس

لما تلاقيها بقت كرة متماسكة مع بعضها خلاص


اعجني كمان دقيقتي وخلاص

تجيبي ربع كمية العجينة او اقل حسب

حجم صينيتك

وتفرديها في صينية مدهوونة



وتحطيها في التلاااااااااجة ل20 ل 25 دقيقة تبررد تماما

وبعدها تقطعيها ل16 مثلث برده

وتدخليها الفرن متوسط الحرارة

لتستوي

ولما تبرد تماااااااااما ترفعي امثلثات برفق

وتغطيها بالكراميل نفس الطريقة اللي فوووق


بالضبط



دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  1279913827


ودي صورة للصينية قبل ان تدخل الفرن

ثالثا لو عايزة تعملي مثلثات من الشوكولاتة السايحة

تسيحي شوكولاة اي نوع تحبيه

وتحطيه في صينية مفروشة ورق زبدة


وتساويها كوويس


ولما تلاقي ان الشوكولاتة

مسكت نفسها لكن لسة طرية


قطعيها ل16 مثلث برددددده

وحليها تبرد تماما وتتماسك حلو خالص

وبعدها ارفعيها برفق

وحطيهها عالكيك

ميزة الطريقة دي

انها بالشوكولاتة طبعا
وان مش هتحتاجي

تغطيها بالكراميل ولا حاجة



دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  1279914111


دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  1279914482


منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اجمل ابتسامه

اجمل ابتسامه


عدد المساهمات : 1021
نقاط : 28638
تاريخ التسجيل : 09/01/2010
العمر : 39
الموقع : جميل جدا

دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  Empty
مُساهمةموضوع: رد: دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل    دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  Emptyالإثنين سبتمبر 26, 2011 9:13 pm

دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  Bow13
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حبيبه

حبيبه


عدد المساهمات : 3242
نقاط : 33673
تاريخ التسجيل : 26/10/2009
العمر : 37
الموقع : بدر البدور

دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  Empty
مُساهمةموضوع: رد: دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل    دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  Emptyالأحد أكتوبر 02, 2011 11:19 am

دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل  Displayimage
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
دوبوش كيك بالشوكولاتة والكراميل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» فطائر الجوز بالشوكولاتة
» أشهى كعكة بوظه بالشوكولاتة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
لحظه فراق :: !۩۞Ξ…۝…Ξ۞۩ازاويه الاسرة والمجتمع۩۞Ξ…۝…Ξ۞۩ :: ۩®۩ الاكلات العربيه والغربيه ۩®۩ :: ۩®۩ الحلويات والعصائر۩®۩-
انتقل الى: