شيش طاااووق مع الارز البسمتي و الخضار السوتيه
المكونات
شيش طااووق
التتبيلة
بصلة مفرية ناعم جدا + ملح + فلفل اسود + قرفة ناعمة + جنزبيل + حبهان مطحون + بهارات مشكلة + عصير ليمون
و تخلط التوابل بالبصلة مع قطع الشيش و تترك ساعتين بالثلاجة
احضرت ورق فويل و وضعته علي رف الفرن الاوسط و رفعت الجوانب قليلا لتشبه الطبق
و رصيت قطع الشيش و اشعلت الفرن و تركتها حتي نضجت
و قدمتها مع الارز البسمتي المسلوق
الخضار السوتيه
يسلق الخضار و قبل التقديم نحضر طاسة تيفال قليل من الزيت و ثوم مفري يحمر
بسيط و يضاف اليه الخضار المسلوق و يشوح و يقدم مع الشيش و الارز المسلوق
يخني اللحم مع الارز المسلوق بالبسلة و السطلة الخضراء
المكونات
لحم قطع + كمية كبيرة من البصل مقطع مكعبات كبيرة + حبهان صحيح + ورق لورا + 3 ملعقة كبيرة من الصويا صوص + مكعب مرقة دجاج
الطريقة
نضع اللحم مع البصل المقطع في قدر علي نار هادئة حتي يفقد اللحم مائه و يبدأ في الجفاف
نزيد مقدار من الماء المغلي و نضيف الحبهان و ورق الغار و الصويا صوص
و نترك اللحم للنضج و قبل تمام النضج نضع مكعب مرقة الدجاج
و يترك حتي تقصر مائه و يكون تام النضج
يقدم مع الارز المسلوق و البسلة المسلوقة
و بالهنا و الشفا