الافطار:

- 1\2 كوب حليب (شاى باللبن ) محلى ب 2 ملعقه سكر
- بيضه او جبن او 2 ملعقه فول مدمس بزيت خفيف
- 1\4 رغيف خبز يفضل اسمر

سناك:

- ثمرة فاكهه او كوب عصير

الغذاء:

- 1\2 كوب خضار مشكل مطهى
- طبق سلطه اى حجم بدون اى اضافات لا ملح لازيت لا مسترده
- وحده لحوم 100 جم لحم ( يقطع الكيلو على 10 قطع من الاول ) او ربع فرخه يستحسن منزوعه الجلد ويفضل مسلوقه او مشويه (بالنسبه لمشويه تشوى بجلدها ثم لا نأكله )او سمكه وسط مشويه او فى الفرن بدون مواد دهنيه
- 4 ملاعق ارز مطهى عادى مع قليل من السمن
- ثمرة فاكهه

سناك:

- خضار سلطه

العشاء:

- كوب حليب
- جبن او بيض او اى بقول
- سلطه خضراء او خضار مطهى
- 1\4 رغيف خبز

قبل النوم وجبه خفيفه:

- كوب زبادى او ثمره فاكهه او خضار طازج

البدئل كسعرات وليس كمواد غذائية:

1/4 رغيف =

- 2 ملعقه ارز او مكرونه او اى حبوب
- 2 ملعقه بطاطس او بطاطا اوبسله او جزر او قلقاس
- نصف وحده لحوم او سمك او دجاج
- 2 ملعقه فول او عدس او حمص او اى بقول
- قطعه حلاوه فى حجم علبه الكبريت
- 10 حبات عنب
- ثمرة فاكهه حجم وسط برتقاله يوسفى او خوخ او كمثرى
- ثمرة تين
- ثمرة موز
- نصف طبق صغيره كورن فليكس
- شريحه بيتزا
- 1\2 مقدار حفنه من المكسرات