لحظه فراق
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

لحظه فراق

منتدى فراق الصعب
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
جوجل
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
جوجل1

 

 طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ملكه القلوب

ملكه القلوب


عدد المساهمات : 3209
نقاط : 33447
تاريخ التسجيل : 05/11/2009

طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة    طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  Emptyالخميس أغسطس 25, 2011 11:39 am


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة


















طريقة عمل عجينة الكريب
المقادير:
*كوب دقيق.

*4 بيضات.

*2 كوب لبن.

*رشه خفيفه ملح.

*ملعقة كبيرة زبدة..(مكعب متوسط)...50جـ وتكون سايلة في حرارة الغرفة.
الطريقة


1_ننخل الدقيق في طبق كبير وبعدين نحط كل المكونات الجافة ونخلطها مع بعض ونعمل حفره في النصف .

2_نجيب طبق كبير تاني ونحط فيه البيض ونضربه كويس مع رشه ملح .

3_وبعدين نحط الدقيق على خليط البيض بالتدريج ونخلط شوية بشوية هيعمل كتل في الأول بس ده عادي اعقدي

اضربي بالمضرب.

4-ضيفي اللبن للخليط بالتدريج .

5-نضيف الزبدة السايلة واوعي تكون سخنة علشان البيض اللي في العجينة مش يستوي.

6-نعقد نخفق لمده دقيقتين لغاية ماتكون سايلة ومش فيها كتل.

7-نغطيها بطبقة بلاستيك في الثلاجة لمده ربع ساعة .
طريقة طهى الكرب على النار:
_نجيب طاسة واسعة تيفال مسطحة.

2_نمسح الطاسة بفرشاة مغموسة بالزبدة.

3_نسخن الطاسة ع درجة حرارة متوسطة.

4_نجيب العجينة السايلة ونغرف منها فنجان قهوة

ونسويها لمدة 3 دقايق أول مايكون لونها ذهبي

ونقلبها على الوش التاني لمده 3 دقايق.

5_ولما نصب العجينة من الفنجان نعقد نحركها لغاية ماالعجينة تغطي الطاسة كلها.

6_نحط الكريباية على الطبق ونغطيها علشان مش تنشف ونستمر لغاية مالعجينة كلها تخلص.
الحشوة:
المقادير+ طريقة تحضيرها
*1/8 كيلو زيتون أسود مقطع حلقات.


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269799060


*كيس سوسيس بقري مقطع حلقات.


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269799110


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269799157


*3/4 كيلو صدور فراخ مخلية مقطعة قطع متوسطة ومتبلة


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269799216


ونسوي الفراخ في طاسة مدهونة بفرشاة مغموسة زبدة شوية صغننين خالص


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269799327


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269799346


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269799398


وبعد ماتستوي نحطها في ورف فويل ونقفل عليها علشان الفراخ تتشرب العصارة ومش تكون ناشفة
وتكون طرية ومليانه عصارة


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269799441


*نجيب 3 انواع جبنة حسب الرغبة طبعا

موزاريلا+شيدر جودة+رومي


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269799612


نخلط السوسيس المقطع مع الفراخ


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269799733


ونجيب قطعة كريب ونعمل خطوات زي اللي في الصور


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269801007


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269801137


نرش انواع الجبن المختلفة والزيتون



طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269801079


وبعدين نحط حشوة السوسيس والفراخ


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269801387


ونضيف المايونيز والكاتشب
ونطبقة بالشكل ده


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269801471


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269801488


وبعدين نحطهم ع جريل او شواية او نجيب طاسة ندهنا بشوية زيت صغيرين


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269801513


وده شكله النهائي


طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  1269801577
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنوته عسوله




عدد المساهمات : 551
نقاط : 28055
تاريخ التسجيل : 29/10/2009

طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة    طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  Emptyالخميس سبتمبر 29, 2011 10:24 am

طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  66
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملكه القلوب

ملكه القلوب


عدد المساهمات : 3209
نقاط : 33447
تاريخ التسجيل : 05/11/2009

طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة    طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  Emptyالإثنين أكتوبر 03, 2011 9:22 am

طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة  Z5
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الكريب المالح + الحشوة الرهيبة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
لحظه فراق :: !۩۞Ξ…۝…Ξ۞۩ازاويه الاسرة والمجتمع۩۞Ξ…۝…Ξ۞۩ :: ۩®۩ الاكلات العربيه والغربيه ۩®۩-
انتقل الى: